Jylhäsalmi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jylhäsalmi

Jylhäsalmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jylhäsalmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jylhäsalmi on noin sijalla 15 000.

Jylhäsalmi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jylhäsalmi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jylhäsalmi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юльхясалми ("Julhjasalmi") tarkoittaa nimeä Jylhäsalmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iylhäsalmj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jylhäsalmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jylhasalmi tai Jylhaesalmi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Jylhäsalmi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jylhäsalmi i Finland. Surname Jylhäsalmi in Finland.

©Tuomas Salste