Jyrkinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jyrkinen

Jyrkinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Jyrkisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 469 max

v. 2014 370

v. 2015 363

v. 2016 362

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jyrkinen on noin sijalla 2 300.

Jyrkinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jyrkinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Jyrkisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 31 Jyrkisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Jyrkisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jääski (17 vainajaa), Viipuri (6) sekä Impilahti (5). Valtaosa asui Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Jyrkinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 19.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1917
Lakanneet yritykset
perust. 1954–1996

Sana Jyrkinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Jyrkinen

Jyrkinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Jyrkinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jyrkinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jyrkinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jyrkisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jyrkinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Jyrkiset ulkomailla

Ruotsissa Jyrkinen oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Jyrkinen oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

3621711
Jyrkiset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юркинен ("Jurkinen") tarkoittaa nimeä Jyrkinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iyrgin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jyrkinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jyrki Jyrkinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Jyrkinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: jyrkinen.com, jyrkinen.fi, jyrkinen.net, jyrkinen.eu, jyrkinen.info, jyrkinen.name, jyrkinen.org, jyrkiset.com, jyrkiset.eu, jyrkiset.fi, jyrkiset.info, jyrkiset.name, jyrkiset.net, jyrkiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jyrkinen i Finland. Surname Jyrkinen in Finland.

©Tuomas Salste