Jyrkkiö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jyrkkiö

Jyrkkiö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jyrkkiöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jyrkkiö on noin sijalla 15 000.

Jyrkkiö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jyrkkiö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jyrkkiö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юрккиё ("Jurkkijo") tarkoittaa nimeä Jyrkkiö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iyrkiö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jyrkkiö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jyrkkio tai Jyrkkioe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jyrki Jyrkkiö.

Samankaltaisia nimiä kuin Jyrkkiö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jyrkkiö i Finland. Surname Jyrkkiö in Finland.

©Tuomas Salste