Jyry: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jyry

Jyry on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jyry-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jyry on noin sijalla 15 000.

Jyry-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Jyry on lyhyt nimi.

Jyry on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jyry ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1908–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1994

Sana Jyry esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Jyry

Jyry (paikannimi)Katuosoitteissa

Jyry on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jyry jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jyry esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jyrykuja, Jyrynkatu, Jyryntie, Jyrytie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jyry-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Jyry

Jyry on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Jyry oli yhtenä etunimenä 173 miehellä. Juuri etunimenä Jyry onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 34 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (127 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (46).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юрю ("Jurju") tarkoittaa nimeä Jyry. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iyrÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jyry olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jyri Jyry.

Samankaltaisia nimiä kuin Jyry

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jyry i Finland. Surname Jyry in Finland.

©Tuomas Salste