Kaakkola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaakkola

Kaakkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaakkola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaakkola on noin sijalla 17 000.

Kaakkola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaakkola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaakkola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kaakkola

Kaakkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaakkola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaakkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaakkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaakkolankatu, Kaakkolankuja, Kaakkolanpolku, Kaakkolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaakkola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кааккола tarkoittaa nimeä Kaakkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cackola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaakkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaan Kaakkola tai Kaari Kaakkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaakkola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaakkola i Finland. Surname Kaakkola in Finland.

©Tuomas Salste