Kaalinpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaalinpää

Kaalinpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaalinpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 36 max

v. 2015 25

v. 2016 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaalinpää on noin sijalla 19 000.

Kaalinpää-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaalinpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaalinpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каалинпяа ("Kaalinpjaa") tarkoittaa nimeä Kaalinpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calinpä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaalinpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaalinpaa tai Kaalinpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaaleb Kaalinpää tai Kaari Kaalinpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaalinpää

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaalinpää i Finland. Surname Kaalinpää in Finland.

©Tuomas Salste