Kaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaari

Kaari on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kaarten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 114 max

v. 1985 123

v. 2014 141

v. 2015 139

v. 2016 138

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaari on noin sijalla 5 200.

Kaari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Kaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1952–2000

Sana Kaari, Kaaren tai Kaaret esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kaari

Kaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaarenkierto, Kaarenkuja, Kaarenpiha, Kaarentie, Kaari, Kaarikatu, Kaarikuja, Kaaripiha, Kaaripolku, Kaaritie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kaari

Kaari on myös etunimi. Vuonna 2016 Kaari oli yhtenä etunimenä 91 naisella. Samaan aikaan Kaari oli 138 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Kaaret ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 22 henkeä, joiden sukunimi oli KAARI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каари tarkoittaa nimeä Kaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaarin Kaari tai Kaarl Kaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaari.com, kaari.fi, kaari.org, kaari.eu, kaari.info, kaari.name, kaari.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaari i Finland. Surname Kaari in Finland.

©Tuomas Salste