Kaariaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaariaho

Kaariaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaariahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaariaho on noin sijalla 20 000.

Kaariaho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaariaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaariaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kaariaho

Kaariaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaariaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaariaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaariaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaariahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaariaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каариахо tarkoittaa nimeä Kaariaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cariahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaariaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaariaho tai Kaarl Kaariaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaariaho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaariaho i Finland. Surname Kaariaho in Finland.

©Tuomas Salste