Kääriäinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kääriäinen

Kääriäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 100:s suomalainen on Kääriäinen.

Kääriäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1956 max

v. 2014 1778

v. 2015 1773

v. 2016 1768

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kääriäinen on noin sijalla 500.

Nimi on tulkittu vanhan "savolaisen suursuvun" nimeksi. Vuonna 1890 Kääriäinen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 500–1000.

Kääriäinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kääriäinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kääriäinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kääriäinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kääriäinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 198 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kääriäisiä on 1 768.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Kääriäisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 119 Kääriäisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kääriäisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Iisalmen maalaiskunta (21 vainajaa), Pieksämäen maalaiskunta (11) sekä Juva (11). Valtaosa asui Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kääriäinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 71.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Kääriäinen, Kääriäisen tai Kääriäiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kääriäinen

Kääriäinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kääriäinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kääriäinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kääriäinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kääriäisenkuja, Kääriäisentie, Kääriäistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kääriäinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kääriäiset ulkomailla

Ruotsissa Kääriäinen oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кяарияйнен ("Kjaarijainen") tarkoittaa nimeä Kääriäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keriäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kääriäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaariainen tai Kaeaeriaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kääriäinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaariainen.com, kaariainen.eu, kaariainen.fi, kaariainen.info, kaariainen.name, kaariainen.net, kaariainen.org, kaariaiset.com, kaariaiset.eu, kaariaiset.fi, kaariaiset.info, kaariaiset.name, kaariaiset.net, kaariaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kääriäinen i Finland. Surname Kääriäinen in Finland.

©Tuomas Salste