Kaariniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaariniemi

Kaariniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaariniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaariniemi on noin sijalla 17 000.

Kaariniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaariniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaariniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kaariniemi

Kaariniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaariniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaariniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaariniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaariniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaariniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каариниеми ("Kaarinijemi") tarkoittaa nimeä Kaariniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cariniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaariniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaarin Kaariniemi tai Kaarl Kaariniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaariniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaariniemi i Finland. Surname Kaariniemi in Finland.

©Tuomas Salste