Kaarlela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaarlela

Kaarlela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kaarlela-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 301 max

v. 2014 425

v. 2015 427

v. 2016 427

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaarlela on noin sijalla 2 000.

Kaarlela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaarlela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kaarlela on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kaarlela on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kaarlela ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 111 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kaarlela-nimisiä on 427.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Kaarlela-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 22 Kaarlelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaarlela-nimisten yleisin asuinpaikka oli Nivala (19 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaarlela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 13.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1901–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2001

Sana Kaarlela tai Kaarlelan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kaarlela

Kaarlela (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaarlela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaarlela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaarlela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaarlelankatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaarlela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kaarlelat ulkomailla

Ruotsissa Kaarlela oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каарлела tarkoittaa nimeä Kaarlela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carlela on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaarlela olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaarle Kaarlela tai Kaari Kaarlela.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaarlela

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaarlela.com, kaarlela.fi, kaarlela.eu, kaarlela.info, kaarlela.name, kaarlela.net, kaarlela.org, kaarlelat.com, kaarlelat.eu, kaarlelat.fi, kaarlelat.info, kaarlelat.name, kaarlelat.net, kaarlelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaarlela i Finland. Surname Kaarlela in Finland.

©Tuomas Salste