Kaartosalmi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaartosalmi

Kaartosalmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaartosalmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaartosalmi on noin sijalla 22 000.

Kaartosalmi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaartosalmi on melko pitkä nimi.

Kaartosalmi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaartosalmi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каартосалми tarkoittaa nimeä Kaartosalmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cartosalmj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaartosalmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaartosalmi tai Kaarl Kaartosalmi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaartosalmi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaartosalmi i Finland. Surname Kaartosalmi in Finland.

©Tuomas Salste