Källberg: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Källberg

Källberg on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Källbergien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 73

v. 2016 74

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Källberg on noin sijalla 8 400.

Källberg-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Källberg on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Källberg ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1930
Lakanneet yritykset
perust. 1979–2004

Sana Källberg esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Källberg

Källberg (paikannimi)Katuosoitteissa

Källberg on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Källberg jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Källberg esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Källbergsgränd, Källbergsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Källberg-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Källbergit ulkomailla

Ruotsissa Källberg oli 1 299 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Källberg on ollut 10 ihmisen sukunimi vuonna 2016. Tanskalaisittain kirjoitettu Kællberg on puolestaan ollut 7 hengellä.

74129917
Källbergit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 244 henkeä, joiden sukunimi oli KALLBERG.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Kallberg tai Kaellberg, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Källberg

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kallberg.com, kallberg.eu, kallberg.fi, kallberg.info, kallberg.net, kallberg.org, kallberg.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Källberg i Finland. Surname Källberg in Finland.

©Tuomas Salste