Känsälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Känsälä

Känsälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Känsälä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 207 max

v. 2014 286

v. 2015 291

v. 2016 294

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Känsälä on noin sijalla 2 700.

Känsälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Känsälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Känsälä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Känsälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Känsälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 97 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Känsälä-nimisiä on 294.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Känsälä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Känsälän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1923
Lakanneet yritykset
perust. 1979–1989

Sana Känsälä tai Känsälän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Känsälä

Känsälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Känsälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Känsälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Känsälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Känsälä, Känsäläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Känsälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Känsälät ulkomailla

Ruotsissa Känsälä oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кянсяля ("Kjansjalja") tarkoittaa nimeä Känsälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Kansala tai Kaensaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Känsälä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kansala.com, kansala.fi, kansala.eu, kansala.info, kansala.name, kansala.net, kansala.org, kansalat.com, kansalat.eu, kansalat.fi, kansalat.info, kansalat.name, kansalat.net, kansalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Känsälä i Finland. Surname Känsälä in Finland.

©Tuomas Salste