Kähkönen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kähkönen

Kähkönen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 700:s suomalainen on Kähkönen.

Kähkösten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3082 max

v. 1985 3052

v. 2014 3241

v. 2015 3245

v. 2016 3243

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kähkönen on noin sijalla 250.

Kähkönen kuuluu vanhoihin ja yleisiin savo-karjalaisiin -nen-päätteisiin sukunimiin.

Kähkönen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kähkönen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kähkönen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kähkönen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kähkönen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 544 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kähkösiä on 3 243.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Kähkösiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 173 Kähkösen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kähkösten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuhmo (32 vainajaa), Pielisjärvi (13) sekä Tervola (13). Valtaosa asui entisessä Oulun läänissä ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kähkönen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 122.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Kähkönen tai Kähkösen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kähkönen

Kähkönen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kähkönen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kähkönen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kähkönen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kähkösen aukee, Kähkösentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kähkönen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kähköset ulkomailla

Ruotsissa Kähkönen oli 126 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kæhkønen oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

32431267
Kähköset Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 116 henkeä, joiden sukunimi oli KAHKONEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кяхкёнен ("Kjahkjonen") tarkoittaa nimeä Kähkönen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kächköin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kähkönen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kahkonen tai Kaehkoenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kähkönen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kahkonen.com, kahkonen.eu, kahkonen.info, kahkonen.net, kahkonen.org, kahkoset.fi, kahkoset.net, kahkonen.fi, kahkonen.name, kahkoset.com, kahkoset.eu, kahkoset.info, kahkoset.name, kahkoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kähkönen i Finland. Surname Kähkönen in Finland.

©Tuomas Salste