Kaija: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaija

Kaija on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kaijojen määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 460 max

v. 2014 366

v. 2015 368

v. 2016 365

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaija on noin sijalla 2 300.

Sanan kaija merkitys on 'lokki'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Kaija on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaija ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Kaijoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 67 Kaijan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaijojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kirvu (15 vainajaa), Viipuri (6), Kaukola (4), Ruokolahti (4) sekä Jääski (4). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaija, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 30.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1905–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Kaija tai Kaijan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kaija

Kaija (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaija on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaija jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaija esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaijan metsätie, Kaijanharju, Kaijankaarre, Kaijankatu, Kaijankuja, Kaijanpiha, Kaijanpolku, Kaijantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaija-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kaija

Kaija on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Kaija oli yhtenä etunimenä 14 762 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 180:s nainen oli etunimeltään Kaija. Juuri etunimenä Kaija onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 365 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (13 132 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 630).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайя tarkoittaa nimeä Kaija. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaijaleena Kaija tai Kaij Kaija.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaija

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaija.com, kaija.eu, kaija.net, kaija.org, kaija.fi, kaija.info, kaija.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaija i Finland. Surname Kaija in Finland.

©Tuomas Salste