Kaijanmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaijanmäki

Kaijanmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaijanmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaijanmäki on noin sijalla 14 000.

Kaijanmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaijanmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaijanmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kaijanmäki

Kaijanmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaijanmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaijanmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaijanmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaijanmäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaijanmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kaijanmäet ulkomailla

Ruotsissa Kaijanmäki oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайянмяки ("Kaijanmjaki") tarkoittaa nimeä Kaijanmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caijanmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaijanmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaijanmaki tai Kaijanmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaija Kaijanmäki tai Kaij Kaijanmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaijanmäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaijanmäki i Finland. Surname Kaijanmäki in Finland.

©Tuomas Salste