Kaikkonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaikkonen

Kaikkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 100:s suomalainen on Kaikkonen.

Kaikkosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2296 max

v. 2014 2584

v. 2015 2590

v. 2016 2586

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaikkonen on noin sijalla 300.

Kaikkonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaikkonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kaikkonen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kaikkonen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kaikkonen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 242 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kaikkosia on 2 586.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Kaikkosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 153 Kaikkosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaikkosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kiuruvesi (20 vainajaa), Käkisalmen maalaiskunta (13) sekä Kuivaniemi (13). Valtaosa asui Pohjois-Suomessa ja Savossa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaikkonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 103.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1920–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1956–2004

Sana Kaikkonen, Kaikkosen tai Kaikkoset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kaikkonen

Kaikkonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaikkonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaikkonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaikkonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaikkosenkuja, Kaikkosentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaikkonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kaikkoset ulkomailla

Ruotsissa Kaikkonen oli 137 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kaikkonen oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

25861376
Kaikkoset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайкконен tarkoittaa nimeä Kaikkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caickoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaikkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaika Kaikkonen tai Kaiku Kaikkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaikkonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaikkonen.com, kaikkonen.fi, kaikkonen.eu, kaikkonen.info, kaikkonen.name, kaikkonen.net, kaikkonen.org, kaikkoset.com, kaikkoset.eu, kaikkoset.fi, kaikkoset.info, kaikkoset.name, kaikkoset.net, kaikkoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaikkonen i Finland. Surname Kaikkonen in Finland.

©Tuomas Salste