Kaila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaila

Kaila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Kailojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 397 max

v. 1985 426

v. 2014 516

v. 2015 529

v. 2016 530

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaila on noin sijalla 1 600.

Sanan kaila merkitys on 'kaisla'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Kaila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1920

Kailoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 35 Kailan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kailojen yleisin asuinpaikka oli Helsinki (11 vainajaa). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 36.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2003

Sana Kaila tai Kailan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kaila

Kaila (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kailamaantie, Kailantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kaila

Kaila on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Kaila oli yhtenä etunimenä 13 naisella. Sukunimenä Kaila on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 530 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (12 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1).

Kailat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 111 henkeä, joiden sukunimi oli KAILA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 5 henkeä, joiden sukunimi oli KAILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайла tarkoittaa nimeä Kaila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaila tai Kaija Kaila.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaila.com, kaila.eu, kaila.fi, kaila.info, kaila.net, kaila.org, kailat.com, kaila.name, kailat.eu, kailat.fi, kailat.info, kailat.name, kailat.net, kailat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaila i Finland. Surname Kaila in Finland.

©Tuomas Salste