Kaipiainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaipiainen

Kaipiainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kaipiaisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 498 max

v. 2014 409

v. 2015 405

v. 2016 403

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaipiainen on noin sijalla 2 100.

Kaipiainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaipiainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kaipiainen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kaipiainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kaipiainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 25 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kaipiaisia on 403.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1931

Kaipiaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 54 Kaipiaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaipiaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Suonenjoki (5 vainajaa), Vehkalahti (4), Pieksämäen maalaiskunta (3), Helsinki (3) sekä Vahviala (3). Valtaosa asui Kymenlaaksossa ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaipiainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 44.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1913–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1994

Sana Kaipiainen, Kaipiaisen tai Kaipiaiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaipiainen

Kaipiainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaipiainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaipiainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaipiainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Birger Kaipiainens gata, Birger Kaipiainens gård, Birger Kaipiaisen katu, Birger Kaipiaisen piha, Kaipiaisenkuja, Kaipiaisenlenkki, Kaipiaisentie, Kaipiaistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaipiainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kaipiaiset ulkomailla

Ruotsissa Kaipiainen oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайпиайнен tarkoittaa nimeä Kaipiainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caipiain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaipiainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaipiainen tai Kaija Kaipiainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaipiainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaipiainen.com, kaipiainen.fi, kaipiainen.net, kaipiainen.eu, kaipiainen.info, kaipiainen.name, kaipiainen.org, kaipiaiset.com, kaipiaiset.eu, kaipiaiset.fi, kaipiaiset.info, kaipiaiset.name, kaipiaiset.net, kaipiaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaipiainen i Finland. Surname Kaipiainen in Finland.

©Tuomas Salste