Kaipio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaipio

Kaipio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kaipioiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 293 max

v. 2014 309

v. 2015 313

v. 2016 314

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaipio on noin sijalla 2 600.

Kaipio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaipio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Kaipio-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 33 Kaipion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaipioiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jaakkima (7 vainajaa), Sortavalan maalaiskunta (4), Pori (3) sekä Helsinki (3). Valtaosa asui Laatokan Karjalassa ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaipio, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 24.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1911–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2002

Sana Kaipio tai Kaipion esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kaipio

Kaipio (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaipio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaipio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaipio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaipio, Kaipionkuja, Kaipionsivu, Kaipiontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaipio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kaipio

Kaipio on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Kaipio oli yhtenä etunimenä 10 miehellä. Sukunimenä Kaipio on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 314 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä miesten 2. tai 3. etunimenä. Ensimmäisenä etunimenä sitä ei käytetä.

Kaipiot ulkomailla

Ruotsissa Kaipio oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайпио tarkoittaa nimeä Kaipio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caipiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaipio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaipio tai Kaija Kaipio.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaipio

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaipio.net, kaipio.com, kaipio.eu, kaipio.fi, kaipio.info, kaipio.name, kaipio.org, kaipiot.com, kaipiot.eu, kaipiot.fi, kaipiot.info, kaipiot.name, kaipiot.net, kaipiot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaipio i Finland. Surname Kaipio in Finland.

©Tuomas Salste