Kaisla: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaisla

Kaisla on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kaisla-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 282 max

v. 1985 249

v. 2014 228

v. 2015 229

v. 2016 229

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaisla on noin sijalla 3 400.

Kaisla on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaisla ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Kaisla-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 43 Kaislan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaisla-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (17 vainajaa), Turku (13) sekä Viipuri (4). Valtaosa asui Varsinais- ja Etelä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaisla, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 42.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1995

Sana Kaisla tai Kaislan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kaisla

Kaisla (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaisla on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaisla jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaisla esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaislakatu, Kaislakuja, Kaislamaantie, Kaislantie, Kaislapolku, Kaislaraitti, Kaislarinne, Kaislatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaisla-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kaisla

Kaisla on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Kaisla oli yhtenä etunimenä 1 513 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 800:s nainen oli etunimeltään Kaisla. Juuri etunimenä Kaisla onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 229 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайсла tarkoittaa nimeä Kaisla. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaisli Kaisla tai Kai Kaisla.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaisla

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaisla.com, kaisla.fi, kaisla.net, kaisla.org, kaislat.com, kaisla.eu, kaisla.info, kaisla.name, kaislat.eu, kaislat.fi, kaislat.info, kaislat.name, kaislat.net, kaislat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaisla i Finland. Surname Kaisla in Finland.

©Tuomas Salste