Kaitainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaitainen

Kaitainen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kaitaisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 162 max

v. 2014 135

v. 2015 133

v. 2016 132

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaitainen on noin sijalla 5 400.

Kaitainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaitainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kaitainen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kaitainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kaitainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 25 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kaitaisia on 132.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1891-1929

Kaitaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 15 Kaitaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaitaisten yleisin asuinpaikka oli Miehikkälä (13 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaitainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1932
Lakanneet yritykset
perust. 1951–2001

Sana Kaitainen tai Kaitaisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaitainen

Kaitainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaitainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaitainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaitainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaitainen, Kaitaisentie, Kaitaistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaitainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайтайнен tarkoittaa nimeä Kaitainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caitain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaitainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaitlyn Kaitainen tai Kai Kaitainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaitainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaitainen.com, kaitainen.fi, kaitainen.net, kaitainen.eu, kaitainen.info, kaitainen.name, kaitainen.org, kaitaiset.com, kaitaiset.eu, kaitaiset.fi, kaitaiset.info, kaitaiset.name, kaitaiset.net, kaitaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaitainen i Finland. Surname Kaitainen in Finland.

©Tuomas Salste