Kaitajärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaitajärvi

Kaitajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kaitajärvien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 102 max

v. 2014 114

v. 2015 116

v. 2016 117

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaitajärvi on noin sijalla 5 900.

Kaitajärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaitajärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1920

Kaitajärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Kaitajärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaitajärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1923
Lakanneet yritykset
perust. 1986–2001

Sana Kaitajärvi tai Kaitajärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaitajärvi

Kaitajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaitajärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 66 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaitajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaitajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaitajärvenkuja, Kaitajärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaitajärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kaitajärvet ulkomailla

Ruotsissa Kaitajärvi oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайтаярви ("Kaitajarvi") tarkoittaa nimeä Kaitajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caitaierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaitajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaitajarvi tai Kaitajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaitlyn Kaitajärvi tai Kai Kaitajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaitajärvi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaitajarvi.fi, kaitajarvet.com, kaitajarvet.eu, kaitajarvet.fi, kaitajarvet.info, kaitajarvet.name, kaitajarvet.net, kaitajarvet.org, kaitajarvi.com, kaitajarvi.eu, kaitajarvi.info, kaitajarvi.name, kaitajarvi.net, kaitajarvi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaitajärvi i Finland. Surname Kaitajärvi in Finland.

©Tuomas Salste