Kaitamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaitamäki

Kaitamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaitamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaitamäki on noin sijalla 19 000.

Kaitamäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaitamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaitamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kaitamäki

Kaitamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaitamäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaitamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaitamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaitamäenkuja, Kaitamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaitamäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайтамяки ("Kaitamjaki") tarkoittaa nimeä Kaitamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caitamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaitamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaitamaki tai Kaitamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaitlyn Kaitamäki tai Kai Kaitamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaitamäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaitamäki i Finland. Surname Kaitamäki in Finland.

©Tuomas Salste