Kaitaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaitaniemi

Kaitaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kaitaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 51

v. 2016 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaitaniemi on noin sijalla 11 000.

Kaitaniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaitaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaitaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kaitaniemi

Kaitaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaitaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaitaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaitaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaitaniementie, Kaitaniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaitaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайтаниеми ("Kaitanijemi") tarkoittaa nimeä Kaitaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caitaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaitaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaitlyn Kaitaniemi tai Kai Kaitaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaitaniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaitaniemi i Finland. Surname Kaitaniemi in Finland.

©Tuomas Salste