Kaituri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaituri

Kaituri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaiturien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaituri on noin sijalla 14 000.

Kaituri-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaituri on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaituri ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kaituri

Kaituri (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaituri on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 35 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaituri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaituri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaiturivägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaituri-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайтури tarkoittaa nimeä Kaituri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caiturj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaituri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaitlyn Kaituri tai Kai Kaituri.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaituri

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaituri i Finland. Surname Kaituri in Finland.

©Tuomas Salste