Käiväräinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Käiväräinen

Käiväräinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Käiväräisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 104 max

v. 2014 94

v. 2015 92

v. 2016 93

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Käiväräinen on noin sijalla 7 100.

Käiväräinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Käiväräinen on melko pitkä nimi.

Sanan käiväräinen merkitys on 'käyrä'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Käiväräinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Käiväräinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1931

Käiväräisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Käiväräisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Käiväräinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1912
Lakanneet yritykset
perust. 1961–1981

Sana Käiväräinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Käiväräinen

Käiväräinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Käiväräinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Käiväräinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Käiväräinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Käiväräisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Käiväräinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кяйвяряйнен ("Kjaivjarjainen") tarkoittaa nimeä Käiväräinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Käifweräin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Käiväräinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaivarainen tai Kaeivaeraeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaivarainen.com, kaivarainen.eu, kaivarainen.fi, kaivarainen.info, kaivarainen.name, kaivarainen.net, kaivarainen.org, kaivaraiset.com, kaivaraiset.eu, kaivaraiset.fi, kaivaraiset.info, kaivaraiset.name, kaivaraiset.net, kaivaraiset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Käiväräinen i Finland. Surname Käiväräinen in Finland.

©Tuomas Salste