Kaivo-oja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaivo-oja

Kaivo-oja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kaivo-oja-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 81

v. 2015 84

v. 2016 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaivo-oja on noin sijalla 7 700.

Kaivo-oja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaivo-oja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaivo-oja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kaivo-oja-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Kaivo-ojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kaivo-oja

Kaivo-oja (paikannimi)

Kaivo-oja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaivo-oja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kaivo-oja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайво-оя tarkoittaa nimeä Kaivo-oja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caifwo=oia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaivo-oja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaivo-oja tai Kaija Kaivo-oja.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaivo-oja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaivo-oja i Finland. Surname Kaivo-oja in Finland.

©Tuomas Salste