Kaivolahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaivolahti

Kaivolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaivolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaivolahti on noin sijalla 19 000.

Kaivolahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaivolahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaivolahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kaivolahti

Kaivolahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaivolahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaivolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaivolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaivolahdenkatu, Kaivolahdenkuja, Kaivolahdenpolku, Kaivolahdentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaivolahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайволахти tarkoittaa nimeä Kaivolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caifwolachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaivolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaivolahti tai Kaija Kaivolahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaivolahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaivolahti i Finland. Surname Kaivolahti in Finland.

©Tuomas Salste