Kajanki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kajanki

Kajanki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kajankien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kajanki on noin sijalla 16 000.

Kajanki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kajanki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kajanki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kajanki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kajanki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kajanki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kajanki-nimisiä on 30.

Paikannimi Kajanki

Kajanki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kajanki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kajanki jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kajanki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kajangintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kajanki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каянки tarkoittaa nimeä Kajanki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caiangj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kajanki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaja Kajanki tai Kaj Kajanki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kajanki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kajanki i Finland. Surname Kajanki in Finland.

©Tuomas Salste