Kajo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kajo

Kajo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kajojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kajo on noin sijalla 12 000.

Kajo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kajo on lyhyt nimi.

Kajo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kajo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kajoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Kajon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1937
Lakanneet yritykset
perust. 1981–1997

Sana Kajo tai Kajon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Kajo osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kajo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kajogränden, Kajokatu, Kajokuja, Kajontie, Kajopolku, Kajotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Kajo

Kajo on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Kajo oli yhtenä etunimenä 17 miehellä. Samaan aikaan Kajo oli 48 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Kajot ulkomailla

Ruotsissa Kajo oli 37 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kajo oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

48379
Kajot Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайо ("Kaio") tarkoittaa nimeä Kajo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kajo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaj Kajo tai Kaja Kajo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kajo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kajo i Finland. Surname Kajo in Finland.

©Tuomas Salste