Kajosmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kajosmäki

Kajosmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kajosmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kajosmäki on noin sijalla 14 000.

Kajosmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kajosmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kajosmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайосмяки ("Kaiosmjaki") tarkoittaa nimeä Kajosmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caiosmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kajosmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kajosmaki tai Kajosmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kajo Kajosmäki tai Kaja Kajosmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kajosmäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kajosmäki i Finland. Surname Kajosmäki in Finland.

©Tuomas Salste