Käkelä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Käkelä

Käkelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Käkelä.

Käkelöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 630 max

v. 2014 752

v. 2015 750

v. 2016 746

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Käkelä on noin sijalla 1 200.

Käkelä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Käkelä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Käkelä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Käkelä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Käkelä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 170 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Käkelöitä on 746.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1932

Käkelöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 48 Käkelän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Käkelöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuusamo (16 vainajaa), Lappeenranta (4), Ikaalisten maalaiskunta (4) sekä Kurikka (4). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Käkelä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 36.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1903–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1958–2002

Sana Käkelä, Käkelän tai Käkelät esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Käkelä

Käkelä (paikannimi)Katuosoitteissa

Käkelä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 50 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Käkelä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Käkelä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Käkelänkuja, Käkelänraitti, Käkeläntie, Valto Käkelän katu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Käkelä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Käkelät ulkomailla

Ruotsissa Käkelä oli 44 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кякеля ("Kjakelja") tarkoittaa nimeä Käkelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Kakela tai Kaekelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Käkelä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kakela.com, kakela.fi, kakela.eu, kakela.info, kakela.name, kakela.net, kakela.org, kakelat.com, kakelat.eu, kakelat.fi, kakelat.info, kakelat.name, kakelat.net, kakelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Käkelä i Finland. Surname Käkelä in Finland.

©Tuomas Salste