Kalajoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kalajoki

Kalajoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kalajokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 62

v. 2015 59

v. 2016 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalajoki on noin sijalla 10 000.

Kalajoki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kalajoki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kalajoki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1892–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Kalajoki tai Kalajoen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kalajoki

Kalajoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalajoki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kaupunki, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kalajoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalajoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalajoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kalajoki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kalajoet ulkomailla

Ruotsissa Kalajoki oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калайоки ("Kalaioki") tarkoittaa nimeä Kalajoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calaiokj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kalajoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kale Kalajoki tai Kalla Kalajoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalajoki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kalajoki.com, kalajoki.eu, kalajoki.fi, kalajoet.com, kalajoet.eu, kalajoet.fi, kalajoet.info, kalajoet.name, kalajoet.net, kalajoet.org, kalajoki.info, kalajoki.name, kalajoki.net, kalajoki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kalajoki i Finland. Surname Kalajoki in Finland.

©Tuomas Salste