Kalaoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kalaoja

Kalaoja on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kalaojien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 120 max

v. 2014 120

v. 2015 123

v. 2016 122

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalaoja on noin sijalla 5 700.

Kalaoja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kalaoja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1891-1925

Kalaojia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Kalaojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kalaoja, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1949–1991
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Kalaoja, Kalaojan tai Kalaojat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kalaoja

Kalaoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalaoja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kalaoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalaoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalaojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kalaoja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kalaojat ulkomailla

Norjassa Kalaoja oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калаоя tarkoittaa nimeä Kalaoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calaoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kalaoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kale Kalaoja tai Kalla Kalaoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalaoja

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kalaoja.com, kalaoja.eu, kalaoja.fi, kalaoja.info, kalaoja.name, kalaoja.net, kalaoja.org, kalaojat.com, kalaojat.eu, kalaojat.fi, kalaojat.info, kalaojat.name, kalaojat.net, kalaojat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kalaoja i Finland. Surname Kalaoja in Finland.

©Tuomas Salste