Kalenius: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kalenius

Kalenius on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kaleniusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 376

v. 2014 435

v. 2015 435

v. 2016 434

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalenius on noin sijalla 1 900.

Kalenius on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kalenius ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Calenius. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1924

Kaleniuksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 54 Kaleniuksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaleniusten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (5 vainajaa), Saarijärvi (4), Vihti (3) sekä Jääski (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kalenius, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2002

Sana Kalenius esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Kaleniukset ulkomailla

Ruotsissa Kalenius oli 81 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kalenius oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kale Kalenius tai Kalla Kalenius.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalenius

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kalenius.com, kalenius.fi, kaleniukset.com, kaleniukset.eu, kaleniukset.fi, kaleniukset.info, kaleniukset.name, kaleniukset.net, kaleniukset.org, kalenius.eu, kalenius.info, kalenius.name, kalenius.net, kalenius.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kalenius i Finland. Surname Kalenius in Finland.

©Tuomas Salste