Kaleva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaleva

Kaleva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Kalevojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 456 max

v. 1985 495

v. 2014 552

v. 2015 549

v. 2016 547

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaleva on noin sijalla 1 600.

Kaleva on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaleva ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kaleva on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kaleva on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kaleva ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 69 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kalevoja on 547.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1927

Kalevoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 42 Kalevan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kalevojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ii (8 vainajaa), Tampere (5), Turku (3), Forssa (3) sekä Kuusankoski (3). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaleva, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 25.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Kaleva tai Kalevan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kaleva

Kaleva (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaleva on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaleva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaleva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalevagatan, Kalevan puistotie, Kalevankatu, Kalevankuja, Kalevanmutka, Kalevanpolku, Kalevanpuisto, Kalevanraitti, Kalevantie, Kalevantori, Kalevanväylä, Kalevavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaleva-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kaleva

Kaleva on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Kaleva oli yhtenä etunimenä 2 238 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 200:s mies oli etunimeltään Kaleva. Juuri etunimenä Kaleva onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 547 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (2 185 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (53).

Kalevat ulkomailla

Ruotsissa Kaleva oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 30 henkeä, joiden sukunimi oli KALEVA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калева tarkoittaa nimeä Kaleva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calefwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaleva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalev Kaleva tai Kalla Kaleva.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaleva

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaleva.com, kaleva.fi, kaleva.net, kaleva.org, kaleva.eu, kaleva.info, kaleva.name, kalevat.com, kalevat.eu, kalevat.fi, kalevat.info, kalevat.name, kalevat.net, kalevat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaleva i Finland. Surname Kaleva in Finland.

©Tuomas Salste