Kalkela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kalkela

Kalkela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kalkela-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalkela on noin sijalla 13 000.

Kalkela-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kalkela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kalkela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kalkela

Kalkela (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalkela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kalkela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalkela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalkelankatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kalkela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калкела tarkoittaa nimeä Kalkela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calgela on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kalkela olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kale Kalkela tai Kalla Kalkela.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalkela

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kalkela i Finland. Surname Kalkela in Finland.

©Tuomas Salste