Kalkkila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kalkkila

Kalkkila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kalkkila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalkkila on noin sijalla 19 000.

Kalkkila-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kalkkila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kalkkila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kalkkila

Kalkkila (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalkkila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kalkkila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalkkila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalkkila, Kalkkilantie, Kalkkilavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kalkkila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калккила tarkoittaa nimeä Kalkkila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calkila on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kalkkila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kale Kalkkila tai Kalla Kalkkila.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalkkila

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kalkkila i Finland. Surname Kalkkila in Finland.

©Tuomas Salste