Kallas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kallas

Kallas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on yleinen Virossa. Sen sijaan Suomessa se on melko harvinainen.

Kallaksien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 74

v. 2015 78

v. 2016 77

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallas on noin sijalla 8 100.

Kallas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kallas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kallas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kallaksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Kallaksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1905–1933
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Kallas tai Kallaksen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kallas

Kallas (paikannimi)Katuosoitteissa

Kallas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kallas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kallas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kallaksenkatu, Kallaksenkuja, Kallaksentie, Kallaskatu, Kallaskuja, Kallaspolku. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kallas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kallas

Kallas on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Kallas oli yhtenä etunimenä 18 miehellä. Sukunimenä Kallas on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 77 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (14 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (4).

Kallakset ulkomailla

Ruotsissa Kallas oli 106 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Kallas oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Kallas on ollut 7 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Virossa Kallas oli 1 525 ihmisen sukunimi vuonna 2008.

77106771525
Kallakset Pohjolassa

Tšekissä Kallas oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 985 henkeä, joiden sukunimi oli KALLAS.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 74 henkeä, joiden sukunimi oli KALLAS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalla Kallas tai Kalle Kallas.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kallas i Finland. Surname Kallas in Finland.

©Tuomas Salste