Kalleinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kalleinen

Kalleinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kalleisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalleinen on noin sijalla 21 000.

Kalleinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kalleinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kalleinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kalleinen

Kalleinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalleinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kalleinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalleinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalleistentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kalleinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллейнен tarkoittaa nimeä Kalleinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Callein on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kalleinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalleinen tai Kalla Kalleinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalleinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kalleinen i Finland. Surname Kalleinen in Finland.

©Tuomas Salste