Kallijärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kallijärvi

Kallijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kallijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 78

v. 2015 78

v. 2016 78

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallijärvi on noin sijalla 8 000.

Kallijärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kallijärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kallijärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kallijärvi

Kallijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kallijärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kallijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kallijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kallijärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kallijärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kallijärvet ulkomailla

Ruotsissa Kallijärvi oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиярви ("Kallijarvi") tarkoittaa nimeä Kallijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Callijerfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kallijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kallijarvi tai Kallijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kallio Kallijärvi tai Kalla Kallijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallijärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kallijärvi i Finland. Surname Kallijärvi in Finland.

©Tuomas Salste