Kalliokoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kalliokoski

Kalliokoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 800:s suomalainen on Kalliokoski.

Kalliokoskien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1103 max

v. 2014 1954

v. 2015 1967

v. 2016 1989

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalliokoski on noin sijalla 400.

Verrattuna muihin sukunimiin Kalliokoski on melko pitkä nimi.

Kalliokoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kalliokoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kalliokoski on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kalliokoski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kalliokoski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 419 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kalliokoskia on 1 989.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1931

Kalliokoskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 80 Kalliokosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kalliokoskien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhava (13 vainajaa), Halsua (7) sekä Lapua (5). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kalliokoski, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 59.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1892–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2004

Sana Kalliokoski tai Kalliokosken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kalliokoski

Kalliokoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalliokoski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 115 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, koski, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty, talo, vesialue, virtaveden osa sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kalliokoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalliokoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalliokoskenkatu, Kalliokoskentie, Kalliokoski. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kalliokoski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kalliokosket ulkomailla

Ruotsissa Kalliokoski oli 92 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиокоски tarkoittaa nimeä Kalliokoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calliocoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kalliokoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kallio Kalliokoski tai Kalla Kalliokoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalliokoski

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kalliokoski.com, kalliokoski.net, kalliokosket.com, kalliokosket.eu, kalliokosket.fi, kalliokosket.info, kalliokosket.name, kalliokosket.net, kalliokosket.org, kalliokoski.eu, kalliokoski.fi, kalliokoski.info, kalliokoski.name, kalliokoski.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kalliokoski i Finland. Surname Kalliokoski in Finland.

©Tuomas Salste