Kalliolahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kalliolahti

Kalliolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kalliolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 55

v. 2016 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalliolahti on noin sijalla 11 000.

Kalliolahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kalliolahti on melko pitkä nimi.

Kalliolahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kalliolahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kalliolahtia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Kalliolahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1969–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Kalliolahti tai Kalliolahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kalliolahti

Kalliolahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalliolahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 155 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kalliolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalliolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalliolahdenkuja, Kalliolahdentie, Kalliolahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kalliolahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиолахти tarkoittaa nimeä Kalliolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calliolachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kalliolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kallio Kalliolahti tai Kalla Kalliolahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalliolahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kalliolahti i Finland. Surname Kalliolahti in Finland.

©Tuomas Salste