Kallioniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kallioniemi

Kallioniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Kallioniemi.

Kallioniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 807 max

v. 2014 943

v. 2015 949

v. 2016 952

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallioniemi on noin sijalla 900.

Verrattuna muihin sukunimiin Kallioniemi on melko pitkä nimi.

Kallioniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kallioniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kallioniemi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kallioniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kallioniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 37 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kallioniemiä on 952.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Kallioniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 73 Kallioniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kallioniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lapua (10 vainajaa), Helsinki (6), Kankaanpää (4), Töysä (4) sekä Ähtäri (4). Valtaosa asui Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kallioniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 47.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1997

Sana Kallioniemi tai Kallioniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kallioniemi

Kallioniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kallioniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 434 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kallioniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kallioniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kallioniemenkuja, Kallioniemenpolku, Kallioniementie, Kallioniemi, Kallioniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kallioniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kallioniemet ulkomailla

Ruotsissa Kallioniemi oli 96 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиониеми ("Kallionijemi") tarkoittaa nimeä Kallioniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Callioniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kallioniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kallio Kallioniemi tai Kalla Kallioniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallioniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kallioniemi.com, kallioniemi.fi, kallioniemi.info, kallioniemi.net, kallioniemet.com, kallioniemet.eu, kallioniemet.fi, kallioniemet.info, kallioniemet.name, kallioniemet.net, kallioniemet.org, kallioniemi.eu, kallioniemi.name, kallioniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kallioniemi i Finland. Surname Kallioniemi in Finland.

©Tuomas Salste