Kalliosalmi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kalliosalmi

Kalliosalmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kalliosalmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalliosalmi on noin sijalla 15 000.

Kalliosalmi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kalliosalmi on melko pitkä nimi.

Kalliosalmi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kalliosalmi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kalliosalmi

Kalliosalmi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalliosalmi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, suo, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kalliosalmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalliosalmi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalliosalmentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kalliosalmi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиосалми tarkoittaa nimeä Kalliosalmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calliosalmj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kalliosalmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kallio Kalliosalmi tai Kalla Kalliosalmi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalliosalmi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kalliosalmi i Finland. Surname Kalliosalmi in Finland.

©Tuomas Salste