Kallioväli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kallioväli

Kallioväli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kalliovälien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallioväli on noin sijalla 20 000.

Kallioväli-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kallioväli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kallioväli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kallioväli

Kallioväli (paikannimi)

Kallioväli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kallioväli jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kallioväli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каллиовяли ("Kalliovjali") tarkoittaa nimeä Kallioväli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calliofwälj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kallioväli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kalliovali tai Kalliovaeli, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kallio Kallioväli tai Kalla Kallioväli.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallioväli

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kallioväli i Finland. Surname Kallioväli in Finland.

©Tuomas Salste