Kallis: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kallis

Kallis on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kalliksien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallis on noin sijalla 19 000.

Kallis-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kallis on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kallis ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1931
Lakanneet yritykset
perust. 1954–1986

Sana Kallis esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kallis

Kallis (paikannimi)Katuosoitteissa

Kallis on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kallis jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kallis esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kallismaantie, Kallisstigen, Kallistie, Kallisvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kallis-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kallis

Kallis on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Kallikset ulkomailla

Ruotsissa Kallis oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 493 henkeä, joiden sukunimi oli KALLIS.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 101 henkeä, joiden sukunimi oli KALLIS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kallio Kallis tai Kalla Kallis.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallis

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kallis i Finland. Surname Kallis in Finland.

©Tuomas Salste