Kallo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kallo

Kallo on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kallojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 150 max

v. 2014 162

v. 2015 160

v. 2016 157

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kallo on noin sijalla 4 700.

Kallo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kallo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kallo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kallo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kallo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 28 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kalloja on 157.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Kalloja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Kallon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kallojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rovaniemen maalaiskunta (7 vainajaa), Kittilä (5) sekä Pello (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kallo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1898–1917
Lakanneet yritykset
perust. 1951–1979

Sana Kallo tai Kallon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kallo

Kallo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kallo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kallo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kallo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kallo, Kallonkatu, Kallontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kallo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kallot ulkomailla

Ruotsissa Kallo oli 51 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Kallo on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

157518
Kallot Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 57 henkeä, joiden sukunimi oli KALLO.

Tšekissä Kallo oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 120 henkeä, joiden sukunimi oli KALLO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 11 henkeä, joiden sukunimi oli KALLO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калло tarkoittaa nimeä Kallo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Callå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kallo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalla Kallo tai Kalle Kallo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kallo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kallo.com, kallo.fi, kallo.net, kallo.org, kallo.eu, kallo.info, kallo.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kallo i Finland. Surname Kallo in Finland.

©Tuomas Salste